Llegir en anlgès, atreveix-te!

En el post d'avui, et donaré alguns tips per poder capbussejar-te en el món de la literatura en anglès sense morir en l'intent. Els trobaràs dividits en tres apartats segons el teu nivell d'angles. 

Principiants
Aquest primer apartat va dirigit a aquells que tingueu una base poc treballada o pràcticament nula. El primer consell que et dono es escoltar les teves cançons favorites en angles i traduir-les al català. Això t'ajudarà a agafar habilitat a l'hora de buscar paraules al diccionari i el fet de que hi hagi estrofas repetitivas farà que et vaguin sonant. EP! no es val buscar la traducció en el traductor Google o semblants. 
Un altre activitat que t'ajudarà és agafar accions del teu dia a dia i traduir-les a l'anglès, així aniràs creant la teva base i vocabulari. 
Pel·lícules amb subtítols, mirar les teves pel·lícules favorites que ja hagis vist avanç t'ajudarà a traduir les paraules que ja has escoltat abans.
Si ja tens ganes de llegir-te un llibre et recomano que ho fagis amb llibres finets o petits capítols de llibres contemporanis que ja hagis lleguit abans en català, mai llibres antics o de ciencia-ficció, doncs el

vocabulari que s'utilitza en elles no son comunes i en molts casos, (com les noveles distòpiques) hi surten paraules inventades. En cas de que no entenguis algunes paraules no dubtis en utilitzar el diccionari.

Entremig
Si ja tens una base mig formada i entens alguna cosa del que llegeixes estas en el nivell mig, aquí podàs llegir-te llibres sencers, que no t'hagis llegit mai, encara que han de seguir essent novel·les contemporànies. En aquest cas, intenta no utilitzar el diccionari i endevinar les paraules mitjançant el context en el que es troba. Et recomano que et llegeixis llibres curts i també per a nens petits, doncs normalment el vocabulari d'aquests es més fácil i menys enrevessat. 
Els llibres que et recomano per aquest nivell són: Diary of a Wimp Kid i Anna and the french kiss.

Expert
Si has arribat a aquest nivell, felicitats, tens via lliure per llegir el que vulguis. Atreveix-te amb llibres de fantasia, distopiques o de ciencia-ficció. Et recomano que si es tracta d'alguna de les anteriors, et documentis i busquis el context en el que es troba el teu llibre. Exemple, si es tracta d'un llibre de vampirs busca abans de començar com es diu vampir, bruixa, home llop en anglès, així se't farà més fàcil a l'hora de llegir-te'l. Això si, si en cap moment necessites el diccionari pots seguir utilitzant-ho. 


Finalment el consell que os dono es la constància. Si vas molt lent i vols arribar a llegir llibres molt difícils t'aconsello que intentis anar a poc a poc, doncs amb constància arribaràs al nivell expert en un tres i no res. 


Comentaris

Entrades populars