Top sagues distòpiques

Benvolguts lectors! Avui us presento un top 5 de sagues distòpiques molt interessants per llegir en el que queda d'estiu. Tot i així, en aquest post especial també hi participeu vosaltres. Queda't fins al final per descobrir-ho!

En el número 5 tenim una trilogia molt concorde amb la seva posició en aquest rànquing. Es tracta de La Cinquena Onada de Rick Yancey. 

Una obra que parla d'un món apocalíptic diferent a tot allò que us espereu. Després de la primera onada... La Terra es queda a les fosques.Després de la segona onada... Només fugen els afortunats.Després de la tercera onada... Només sobreviuen els desafortunats. Després de la quarta onada... Ja no es pot confiar en ningú.A l’inici de la cinquena onada, la Cassie fuig per un tram d’autovia desolat. Fuig d’ells. D’aquells éssers que, malgrat el seu aspecte humà, deambulen pel camp eliminant a tothom, dispersant i aïllant els escassos supervivents.La Cassie sap que l’única manera que té de continuar viva és seguir estant sola. Sense confiar en ningú. Fins que troba l’Evan Walker, un jove enigmàtic que sembla capaç d’ajudar-la a trobar el seu germà. Ha arribat el moment de prendre una decisió definitiva: confiar-hi o perdre l’esperança, desafiar o rendir-se..., abandonar o lluitar. S’han endut tot allò pel que valia la pena viure. I ara volen tot allò pel que val la pena morir.

En la posició 4 trobem La Reina Roja llegida en la lectura compartida de la QL. 

Ambientada en un regne imaginari, aquesta novel·la ens mostra a una societat dividida pel color de la sang. D'una banda hi ha la gent comú que té sang vermella; per l'altre tenim a aquells que posseeixen sang platejada i que tenen habilitats sobrenaturals. Aquests últims formen una elit tancada i plena de privilegis. La protagonista és Mare, una noia de sang vermella que sobreviu enmig de la pobresa realitzant petits robatoris. Un dia, l'atzar la porta a la cort. Allà demostra tenir poders especials, els quals resulten insòlits per a algú del poble. Això la converteix en una anomalia que crida l'atenció del mateix rei. Aquest vol aprofitar en el seu benefici els poders de la jove i la fa passar per una princesa, qui suposadament es casarà amb un dels seus fills. Un cop a la cort, Mare es converteix en part del món de plata i, de manera secreta, ajuda a la Guàrdia Escarlata, un grup que prepara una rebel·lió.

En el número 3 Trobem Trono de cristal (aquí podeu trobar la ressenya), una novel·la que barreja elements fantàstics, distòpics, romàntics... un llibre molt complet que segur que t'agradarà.


A continuació dues sagues molt conegudes que tenen merescut la seva fama:

En la segona posició hi trobem Divergent de Veronica Roth, que segurament tothom haurà escoltat d'ella... Però per a aquells (rarets) que no sàpiguen de que va: 

La ciutat de Chicago està dividida en cinc faccions i cadascuna d’elles es dedica a cultivar una virtut particular: Honestedat, Abnegació, Intrepidesa, Amistat i Erudició. Als setze anys, els joves han d’escollir de quina facció volen formar part definitivament. La Beatrice dubta entre quedar-se amb la seva família o ser qui realment és. No pot tenir les dues coses. I prendrà una decisió que sorprendrà a tothom, sobretot a ella.

I finalment, en la posició número 1, la descripció de distòpia, la novel·la que va donar peu a totes les posteriors i més... Els Jocs de la Fam de Susanne Collins. 


Ara es quan vosaltres entreu en acció. Entra en les meves xarxes socials i fes-me saber quina d'aquestes 5 distopies es la teva favorita. La guanyadora es qualificarà com a Millor saga distòpica i... Bè, fins aquí el post d'aquesta setmana. Gràcies per venir i ens llegim!!

Comentaris

Entrades populars