Ressenya "El diari de Bridget Jones"

Hola de nou lectors i lectores! Avui us porto una ressenya d'un llibre una mica diferent del que normalment us presento en aquest blog. Un llibre del que tothom a escoltat a parlar-ne algun cop o que segurament n'ha vist la seva adaptació cinematogràfica un dissabte a la nit, quan no feien res millor a la televisió. Es tracta d' El diari de Briget Jones de Helen Fielding.

El llibre escrit amb el format de diari, transcorre durant un any de la vida de la protagonista Briget Jones. Briget es troba al límit dels vint-i-nou anys, treballa en una editorial, viu sola i, al iniciar el seu diari, és proposa cinc objectius principals: perdre pes, deixar de fumar, controlar l'alcohol, ser encantadora i aconseguir una relació estable. Per aquest diari desfilen els seus pares (que s'empenyen en casar-la), les seves amigues (addictes als llibres d'auto-ajuda), els seu millor amic homosexual, un company de oficina amb el qui té alguna cosa i que li envia missatges insinuants per ordinador, i molts altres personatges, en una sèrie de situacions molt divertides.

El diari de Bridget Jones és una sabia combinació entre la vida contemporània d'una jove soltera amb la famosa novel·la Orgull i Prejudici. El fet de que Bridget es presenti com una noia desastrosa i que ,degut a això, es desencadeni una sèrie de situacions on la protagonista haurà de decidir com superar-los fa que connectis amb la protagonista fins al punt de sentir llàstima quan arriba el mes de Desembre (és a dir el final de la novel·la). L'obra es presenta com una subtil i fresca adaptació de Jane Austen on es substitueixen les germanes Bennet per uns amics peculiars i l'honor amb litres de vi i fum. Tot i així s'ha de remarcar que l'utilització d'un llenguatge elevat i la trama en si fa que sigui una novel·la destinada a un públic adult. En conclusió una obra de 315 pàgines molt concentrades i amenes però amb un final que no esta a l'altura de l'obra.

Estigues atent/a al blog perquè pròximament us portaré un post molt especial!

Ens llegim!

Comentaris

Entrades populars