Ressenya La ciudad perdida de Z (Club de lectura)

Per a aquells que heu estat seguint el club de lectura portat per La sombra del cuervo i Perduda entre paraules, sabreu que durant un mes hem estat compartint els nostres comentaris mentre llegiem La ciudad perdida de Z de David Grann via Twitter.

Durant segles els europeus van situar la llegendària ciutat del Daurat a la selva més gran i densa del món: l'Amazones. L'explorador britànic Percy Fawcett no
va deixar que la reguera de cadàvers que aquella obsessió havia deixat a les dues ribes de l'Amazones el desanimés i es va aventurar en la impenetrable jungla a la recerca d'aquesta antiga civilització. Després d'emprendre una expedició després d'una altra sense èxit, el 1925 Fawcett va desaparèixer sense deixar el menor rastre.

El llibre tracta de recopilar l'informació de les diferents expedicions del Coronel Fawcett, arqueòleg i explorador anglès, centrant-se en la seva ultima expedició on va desaparèixer per sempre. El conjunt de dades exposades de manera exhaustiva combinades amb l'experiència del propi autor que decideix seguir els pasos de Fawcett per investigar l'incogitat de que va passar, es sumen a capítols des del punt de vista del Coronel sota els perills de la selva i les calamitats que ell i el seu grup van haver de suportar. 

Al principi em va suposar una lectura una mica pesada doncs no es el que acostumo a llegir però conforme vaig avançar en la lectura, el ritme es va alleugerant i el misteri augmentant. El fet de contextualitzar-se en un altre temps, en una època victoriana on no hi havien molts avanços, cada repte com el que se'ns presenta en la novel·la podia significar perdre la vida. El personatge de Fawcett és, si més no, inspirador per a tots els lectors que s'endinsin en la Ciutat Perduda. Molt recomanat per a aquells que us agradi les novel·les d'aventures però encara més per a aquells que no, doncs gràcies a David Grann he pogut gaudir del gènere aventurer per primer cop.


Sabies que...?
-  El personatge de d'Indiana Jones esta basat en Fawcett?
- Pròximament l'obra gaudirà d'una versió cinematografica protagonitzada per actors com Robert Pattinson, Sienna Miller i Charlie Hunnam? 

Per completar aquesta ressenya corresponent al club de lectura podeu consultar la ressenya corresponent al blog col·laborador aquí.

Ens llegim!


Comentaris

Entrades populars