Com llegir clàssics sense morir en l'intent

Benvinguts lectors!
Estrenem any i blog amb un post molt interessant. Tots tenim en la nostra llista de llibres per llegir algún títol clàssic però be es cert que mai ens atrevim per por a que sigui una lectura massa complicada per a nosaltres. Per això en el post d’avui us porto uns quants consells per poder encarar-te a la lectura de clàssics sense morir en l’intent!

Pacte amb l’autor
Abans d’agafar un llibre clàssic has de ser conscient i preparar-te per llegir textos allunyats de la teva època i per tant, amb diferents mentalitats. No deixis que això et freni i agafa-ho com a punt d’aprenentatge. Mitjançant aquests textos podràs experimentar en primera persona l’ambient de l’època amb tot el que comporta.

Dóna’t drets
Es normal que si no estàs acostumat tractar amb llibres clàssics et costi al principi. T’has de donar el dret a deixar el llibre si et causa massa dificultat o, si ho veus convenient, passar pagines. Aquest problema ho trobarem sobretot en els llibres del segle XIX doncs en aquesta època hi havia un corrent molt popular que es basava en la descripció minuciosa de tot TOT l’entorn del personatge.

D’importància de l’argument
Llegeix l’argument amb total atenció. Si no t’agrada l’argument difícilment t’agradarà el llibre. Degut a la seva dificultat, has d’escollir llibres que realment t’atraguin per evitar cansament o frustració.

Sigues pacient
Si abans us parlava del dret a deixar el llibre si ho trobareu convenient, aquí us parlo de la importància de ser pacient. A vegades no es tant la dificultat sinó l’ambient o l’època. Es molt important que tard o d’hora tornis a recuperar la lectura. Qui sap si, donant-li una altra oportunitat, es converteix en un dels teus llibres favorits.
Es molt probable que alguns dels llibres utilitzi un vocabulari culte i que, per tant, no entenguem algunes paraules. Es important buscar en diccionaris o via internet el seu significat per facilitar-te l’enteniment del text.


I això es tot per aquesta setmana. Quin es el teu clàssic favorit? Fes-nos ho saber als comentaris d’aquí a baix o a les xarxes socials.

Ens llegim!

Comentaris

Entrades populars