Què llegir després dels Jocs de la Fam?

Per a tots aquells que heu anat al cinema o que pròximament anireu, en l'article d'aquesta setmana us recomanaré llibres per llegir si t'han agradat els Jocs de la fam. I es que després de la finalització de la saga es difícil dir-li ádeu. Els llibres que us recomanaré són els següents

Saga Divergent

Potser ja hageu llegit els llibres o, si més no, vist les pel·lícules. Però per aquells que encara no s'han atrevit a llegir-la o no han vist les pel·lícules i no saben de que va, us explicaré.
Divergent segueix la mateixa estructura distòpica que els Jocs de la Fam i el fet de que la societat es divideixen en faccions ( en el cas de Els j.de la fam, districtes). Existeixen cinc faccions diferents que tracten d'eradicar els problemes que els van portar a la guerra. Aquells que culpen a l'agressivitat van crear Cordialitat; aquells que culpen a la ignorància van crear Erudició; en contra de l'engany i la mentida va sorgir Veritat; en contra de l'egoisme, Abnegació i per últim, aquells que culpen a la covardia, van crear Osadia. 
Als setze anys cada individu ha d'escollir quedar-se a la facció en la que va nàixer i per tant, estar amb la seva família o canviar de facció. Si escull l'última, haurá de renunciar a la seva vida passada i a la seva família. La difícil elecció d'Beatrice marca l'inici de la saga, i la trama de Divergent se centra en les proves d'iniciació. Beatrice haurà de guanyar-se el seu lloc a la facció i això la portarà a competir contra els seus companys; farà aliats i enemics, i coneixerà a Quatre, un noi misteriós pel qual se sent atreta de manera inexplicable.

Bastant recomanable per aquells que vulguin seguir la mateixa línia que els Jocs de la Fam.



Ments poderoses 

Quan Ruby desperta en el seu dècim aniversari, alguna cosa en ella ha canviat. Alguna cosa suficientment alarmant com perquè els sues pares la tanquin al garatge i truquin immediatament a la policia buscant ajuda. Ha passat. Un fenomen inexplicable li ha tret la seva vida, la que sempre havia conegut. Ha sigut enviada a Thur mond, l'escorificant camp de rehabilitació del govern on estan destinats els supervivents. Ruby no ha caigut en la misteriosa malaltia que ha aniquilat a la majoria dels nenes dels Estats Units, però ella i els altres empresonats s'han convertit en alguna cosa molt pitjor: perquè han desenvolupat poderoses habilitats que no es poden controlar.

Fins aquí puc llegir. En aquesta novel·la distòpica de ciència-ficció també hi trobaràs una mena de divisó com em pogut veure en els dos llibres esmentats anteriorment. 

La cinquena onada

La cinquena onada, de Rick Yancey, és una novel·la de narrativa fantàstica d'acció en l'estela de Els jocs de la fam, Divergent o Oblidats, i amb uns personatges igual de complexos. En l'alba de la cinquena onada, Cassie està fugint per un tram desolat d'autovia. Fuig d'aquests que encara que semblin humans, deambulen pel camp matant a qualsevol. Dispersant als últims supervivents a la terra, aïllant als resistents, intentant vèncer, així, els últims vestigis de la humanitat. Cassie sap que mantenir-se a soles és l'única opció per seguir amb vida. Fins que es topa amb el captivador i misteriós Evan Walker. Un jove que sembla capaç d'ajudar a trobar el seu germà. Així que Cassie haurà de prendre una elecció definitiva: confiar o perdre l'esperança, desafiar o rendir-se, viure o morir ... abandonar o aixecar-se i lluitar.

Personalment, no em va acabar d'agradar, però molt lluny de la trama, doncs no m'atrauen els extraterrestres en les novel·les. Si a tu sí, no em fagis cas i llegeix-te'l, no te'n penediràs.

Comentaris

Entrades populars