203 anys d'Orgull i prejudici


Ahir, 28 de gener, el famosíssim llibre de Jane Austen, Orgull i prejudici, va fer 203 anyets! I per celebrar-ho aquí us porto un recopilatori de versions que s'han fet de la coneguda història de Elisabeth Bennet i Darcy Fitchwilliam.



Però pels qui no coneguin qui és Jane Austen i de què va Orgull i prejudici, un breu resum. Jane Austen era una escriptora que retrata la vida rural de la seva època als afores de Londres. Les seves protagonistes busquen l'amor i un futur marit. Vosaltres pensareu, i que té això d'especial?, doncs bé, 203 anys més tard es segueixen llegint els seus llibres i versionant.

En concret, Orgull i prejudici parla d'una jove noia anomenada Elisabeth Bennet, en una família composta per un serè pare, una indiscreta mare i tres germanes bastant peculiars. Les seves vides es veuen modificades amb la visita de Binlgley, un jove ric, amable i atractiu que es fixa en Jane i el seu amic Darcy, un home callat, rígid, però també ric i atractiu que es veu enfrontat amb Elisabeth Bennet, la qual el detesta profundament degut al seu caràcter orgullós i pedant.

Minisèrie de la BBC.

Possiblement l'adaptació més fidel que s'hagi fet, a causa del

desenvolupament més ampli que hi va permetre fer com a sèrie de televisió. 6 capítols conformen aquesta versió de 1996, amb Jennifer Ehle com a Elisabeth Bennet i Colin Firth interpretant a Darcy Fitchwilliam.


Orgull i prejudici 2005

Aquesta versió (la meva favorita), com a gran fan de la novel·la estic totalment a favor de l'adaptació cinematogràfica de l'any 2005. La pel·lícula presenta grans salts si ho comprem amb la novel·la (fet justificat a causa de la seva extensió) però aconsegueix captar l'essència d'aquesta. Els actors que encarnen a Elisabeth Bennet i a Darcy són extraordinaris.


Molt bona pel·lícula amb un bon contingut i amb petits canvis que milloren visualment la clàssica història on l'orgull i el prejudici hi juguen un paper important.

Per cert, per aquells que també els hi agradi aquesta pel·lícula heu de veure el final alternatiu que fan per a Estats Units. Ho podeu veure aquí.

Diari de Britget Jones (llibre i pel·lícula)

Més que una adaptació, es una historia basada en els personatges d'Orgull i perjudici. Les diferències de la moderna Elisabeth Bennet salten a la vista, doncs ara es diu Britget Jones i no té quatre germanes. Però també n'hi ha de similituds: Bridget, es troba amb un noi anomenat Darcy, el qual no tolera i la seva mare es troba desesperada per veure-la casada.

Bodas i prejuicios

Probablement l'adaptació cinematogràfica més graciosa o si més no curiosa. Doncs, ara l'històric de Jane Austen es troba en el centre d'una família hindú. Balls, cançons i color a l'estil Bollywood.

Orgull i prejudici i zombis.

"És una veritat universalment coneguda que un zombi amb cervell necessita més cervells."

Així comença l'obra de Seth Graham.Es tracta d'una reescriptura de l'obra, és a dir, l'autora, ha inclòs la seva pròpia versió de l'història convertint a les germanes Bennet en expertes lluitadores ninja per salvar-se de l'atac dels zombis caníbals, mentre, és clar, segueixen sofrint per amor. La clàssica història d'amor de Elisabeth i Darcy , es veu adornada per sanguinaris caps de batalla i zombis devoradors de carn humana.
Pròximament es durà a la pantalla gran.


Comentaris

  1. Déu meu... Orgull i prejudici, m'encanta, i m'encanta aquest post ;)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltíssimes gràcies, a mi també m'agrada molt i m'alegra saber que t'ha agradat!
      Si voleu més posts referents a Jane Austen o Orgull i prejudici feu-m'ho saber :D

      Elimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars