Books vs. Films

El fred ja ha arribat, la qual cosa es tradueix en manteta i sofà. Encara que llegir i utilitzar la imaginació està molt lluny del que et pot donar una pel·lícula, en el post d'avui us presento el Book vs. Film Tag, és a dir, la comparativa entre un llibre i la seva versió cinematogràfica.

Crepuscle

En primer lloc tenim Crepuscle, una novel·la que gràcies a la seva versió cinematogràfica es va impulsar en l'èxit, encara que aquesta novel·la de vampirs ha sigut molt criticada i parodiada, la veritat és que en comparació amb el llibre, la pel·lícula no té res a fer. Principalment, hi trobem a la protagonista Bella Swan, una noia adolescent com qualsevol altra amb una vida normal. El fet que a l'actriu la interpretés amb tant poc d'entusiasme i sense gairebé facilitat a la cara, entre altres, ha fet que es malinterpretes el personatge de Bella, doncs al llibre, aquest personatge es representa amb més caràcter i personalitat en comptes d'un maniquí estàtic. Aquest fet no justifica la qualitat de la novel·la, on cadascú tindrà la seva pròpia opinió. Per tant, a aquells que no l'hi hagi agradat gens la pel·lícula, puc dir amb tota sinceritat que el llibre és molt millor.

Orgull i prejudici 
Sense dubte, el meu clàssic favorit es Orgull i Prejudici de Jane Austen i com a gran fan de la novel·la estic totalment a favor de l'adaptació cinematogràfica de l'any 2005. La pel·lícula presenta grans salts si ho comprem amb la novel·la (fet justificat a causa de la seva extensió) però aconsegueix captar l'essència d'aquesta. Els actors que encarnen a Elisabeth Bennet i a Darcy són extraordinaris. Molt bona pel·lícula amb un bon contingut i amb petits canvis que milloren visualment la clàssica història on l'orgull i el prejudici hi juguen un paper important.

En aquesta saga, hi trobem alts i baixos quant a adaptacions es tracta. La imaginació en aquestes novel·les juguen un paper molt important en tractar-se de temes futuristes, i per tant objectes inexistents al món real. Doncs, a l'hora de er les adaptacions aquest fet pot significar dificultats

Els jocs de la Fam


La primera entrega cinematogràfica de la popular novel·la distòpica dirigida per Gary Ross, va suposar l'inici del Boom dels Jocs de la Fam. Per a aquells que l'hagin vista sense llegir-se els llibres pot estar bé. Però aquest no va ser el meu cas, ja que mel's vaig llegir abans de veure la pel·lícula i em va resultar una mica buida. No reflecteix l'essència del llibre, o almenys per a mi. En canvi, gràcies a un canvi de director, amb En Flames se li va atorgar allò que no se li va poder donar en la primera. Molt fidel al llibre i inclús podria dir que el supera. Els efectes, la música... tot és increïble.
En general, uns actors que han sabut reflectir als personatges ficticis.

Comentaris

Entrades populars