Ressenya Trono de Cristal

Hola a tots, avui, entre vacances, us porto una ressenya del que és fins al moment un dels meus llibres favorits. Si amics, us parlo de Trono de Cristal de Sarah J. Maas.

Aquesta historia es una d'aquelles de les que us recomanaria no saber-ne molt abans de llegir-la, doncs és una de les que valen la pena anar descobrint-ho poc a poc mentre et vas endinsant en la novel·la. Si ets un dels meus, et recomano que no et llegeixis la contraportada (revela massa informació). Però per a aquells que vulguin saber-ne més...

Després d'un any de treballs forçosos en les mines de sal, la jove assassina Calaena Sardothien ha sigut convocada pel Regne de Endovier. Calaena no hi va amb d'intenció d'acabar amb la vida del príncep sinó pel desig de conquistar la seva llibertat. Si guanya a 23 assassins, lladres i guerrers en una competició a vida o mort, serà alliberada de la presó per exercir com a campiona reial. El príncep l'aconsellarà. El capità de la guardia la protegirà. Però alguna cosa maligna s'amaga en el palau de cristall i està allà per matar. Mentre els seus competidors moren un a un, la lluita de Calaena per conquistar la seva llibertat es converteix en una incansable búsqueda de l'origen del mal abans de que ho destrueixi tot.

Primer de tot, parlem d'una noval·la increïble que et mantindrà fins al final. Sarah ha aconseguit crear un món rere les pàgines potent i a la vegada molt equilibrada. Li aporta una visió diferent a temes ja tractats com el caràcter obscur dels assassins. Calaena deixa de ser un personatge seriós i masculí (com Katniss) i ens la mostra amb un caràcter típic dels assassins però allunyat dels arquetips. (Qui ha dit que una assassina no li pot agradar el rosa, els vestits pomposos i els pentinats recarregats?). Tot i així, també he trobat petits detalls que trontollen en l'historia global com la ràpida adaptació de la protagonista a la vida acomodada i els luxós després d'haber estat gran part de la seva vida en dificultoses circumstancies. En general, personatges amb molt de caràcter (encara que a Dorian el trobo un personatge massa prototip, fins al moment) amb un bon fil argumental i molt recomanada. 

Comentaris

Entrades populars